Ønsker du vite hvordan livet kunne fortone seg for de som levde i Fredrikstad på 1700-tallet? 

Ta med hele familien til Fredrikstad, Delta og opplev Kong Frederik IVs ankomst til Fredrikstad i 1704 under spillet 1704 KONGEN KOMMER 31 mai til 2 juni 2019.


Vi vil i 2019 legge arrangementet til Kongsten Fort, men Kong Frederik IV vil tradisjon tro spasere gjennom gatene i den gamle by på veien til fortet for å inspisere troppene. På fortet vil han få se hvordan troppene lever sitt daglige liv til tross for det celebre besøket. Han vil innta et måltid passende for en konge og ta i mot folkets klager på embetsverket. 

Vi har i årene som har gått hatt mye fokus på Den store nordiske krig og velger i 2019 å vende blikket tilbake mot Fredrikstad og de mer lokale begivenhetene. I 1719 samlet troppene seg i Fredrikstad før de gikk mot Strömstad for å bryte svenskenes forsyningslinjer. Innen de kom fram hadde Frederik IV inngått våpenhvile med svenskene og felttoget ble avsluttet nesten før det hadde startet. Fredrikstad Festning og Kongsten Fort var i høy beredskap sommeren 1719 og dette håper vi å kunne formidle under spillet 1704 KONGEN KOMMER.

Kontakt oss for å oppleve Fredrikstad fra 1700-tallet!

Svein Arne Jervell Hansen
Leder
Kong Frederik IV’s Tambourafdeling

Carl Henrik Amundsen
Militær Leder
Kong Frederik IV’s Tambourafdeling

Rita Markussen
Husfrue og Leder
Sivilst- og Marketenteriet

Terje Markussen
Utleie av Vertshuset Den
“DEN FEDE GAAS”

Vil du vite mer om Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704?

Vil du bli medlem i Kong Frederik IVs Tambourafdeling

Kontakt Oss
Formålsparagraf
Nøkkelpersoner

Besøk oss også på våre sosiale medier:

Instagram did not return a 200.