Vi skyter julen inn som vi alltid gjør det på Elingaard

Jul på Herregården. Elingaard åpnet sine dører for folket i går idet julen 2018 ble introdusert! Her skyter Kong Frederik IVs Tambourers artilleri en skikkelig ladning til ære for høytiden. Artilleristene Roy og Katharina var i virksomhet i går. Inne i herregården var det salgsboder og mye spennende å se på. Tambourafdelingen var for anledningen hyret inn av Østfoldmuseene for å saluttere ved åpningen av arrangementet.

 

Musketterene kan ikke være dårligere i anledning Jul på Herregården. En dag uten kruttlukt i nesen er ikke en fullverdig dag. Her fikk publikum oppleve både lyd, lukt og visuelt vakre omgivelser. Herregården blir tilbakeført til opprinnelig fargescala – i gult og grått.

 

Muskettene gjøres klar til å bli ladet. Det hele foregår etter reglementet fra 1740, og vi kan tenke oss at disse kommandoene har  blitt brukt i denne borggården for noen hundreår siden også! Slik er det å oppleve historien.

 

Jul på Herregården innebærer også praktfulle interiør og vakre bord, befolkning i finstas og mat fra 1700-tallet. Her en representant for de væpnede styrker i hyggelig passiar med en av herregårdens vakre kvinner. Det var ikke galt å være soldat den gang. (Ikke legg merke til plastovertrekkene på soldatstøvlene – de er ”liksom” ikke der!)

Jul på Herregården er vel gjennomført, og de militære styrker vender tilbake til basen – Festningsbyen Fredrikstad. Kong Frederik IVs Tambourafdeling marsjerer ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.